Офсетов печат

Ние разполагаме с най-съвременно оборудване и печатни машини по последна технология, характеризиращи се с висока производителност, минимално време за подготовка и рентабилност както при къси, така и при дълги тиражи.

 

 

HEIDELBERG SX 52-5+LX с ANICOLOR
Цветност:
5+лак
Минимален формат:
10,5x14,5
Mаксимален формат:
50х35
Скорост на печат:
15 000 л/ч
Плътност на хартия:
от 60 до 600 г

Най-новата ни печатна машина, съчетала в себе си революционната технология Anicolor със сигурността и качеството на Heidelberg! 

SX 52-5+LX е единствена в България и на Балканския полуостров. 

HEIDELBERG SPEEDMASTER CD-74
Брой секции:
5
Mаксимален формат:
50×70
Минимален формат:
21×28
Дебелина на хартията:
0.03 – 0.60 мм
Скорост:
15,000 л/ч

Висококачествена печатна машина от Heidelberg за ефективна и прецизна работа, създадена да посрещне непрестанно нарастващите изисквания на клиентите относно качеството на печата на техните продукти.

HEIDELBERG SPEEDMASTER SM-72
Брой секции
2
Минимален формат
50x35
Mаксимален формат
70x50
Печат със стохастичен растер
Satin fine
Максималнa дебелина на хартия
0.8 mm
Контрол на печатния процес

Професионална печатна машина на Heidelberg с 2 секции. Използва CIP3 профили за намастиляване.

Печатница Неопринт предлага печат на изделия с формат до 50х35 и до 70х50.

Минимален формат на хартията, която минава през машината: 50х35

Максимален формат на хартията, която минава през машината: 74х53

Печатна площ: получава се, като се взема 1 см от късата страна.

 

Като професионалисти ние държим изключително много на безупречното качество на печата, който предлагаме.

За контрол на качеството във всеки един етап от предпечатната и печатна подготовка Неопринт използва технически средства за наблюдение и измерване (ТСНИ).

1. Денситометър Techkon – Spectro Drive (контрол на печата)

2. Xrite eXact Standart (контрол на печата)

3. Дотметър Gretag Macbeth ICPlate II (контрол на плаките)

Печатният процес при нас се контролира чрез специална система за контрол на цветовете, ползваща денситометър. Денситометърът измерва стойностите от контролната скала на отпечатъка и ги подава към системата, която калкулира необходимите настройки и ги изпраща към пулта за управление. Така се постигат правилните стойности на плътност по време на тиража.

Ние знаем, че динамичният пазар, както и голямата конкуренция, изискват все по-кратки срокове за изпълнение на поръчките. Ето защо, бързите срокове са от първостепенно значение за нас и ние сме готови да посрещнем нуждите на нашите клиенти.

Минимален срок за печат след приемане на поръчката - 6 часа.

Стандартен срок за печат след приемане на поръчката – в рамките на 1 работен ден.

Срокът за предаване на готовата продукция се определя от довършителните процеси за съответното изделие, както и от обема му.

Ако клиентът постави ясни условия за срок за производство, стига технологично да е възможно, ние имаме готовност и организация за изпълнението му.

ANICOLOR технология

ANICOLOR е мастилен апарат с фундаментално различна конструкция от конвенционалните мастилени апарати. Иновацията се базира на принципа на използване на Анилоксовия мастилен апарат в комбинация с непрекъсната овлажняваща система (овлажняващ апарат).

Технологията използва мастилен апарат без зони за намастиляване, който се състои от по-малко на брой валци (цилиндри) и работи с абсолютно премерено количество мастило по време на целия печатен процес.
Равномерното нанасяне на точно определено количество мастило се постига благодарение на растерния (Анилоксов) вал, който е с размер формата на листа и е разположен между ракелно-мастилената камера и намастиляващия цилиндър. Намастиляващият цилиндър (мастилният валц), който е еднакъв  по размер с растерния вал, снабдява всеки печатен елемент на плаката с прецизно количество от необходимото мастило.

Излишното мастило се връща в мастилното отделение посредством ракел – механизъм, който предотвратява наслагването на мастило в мастилното отделение, дори при много сложни форми с разнообразно или изключително слабо мастилено покритие.

Анилоксовият вал е с керамично покритие и е лазерно гравиран, което му позволява да захваща голямо количество мастило по неравната си повърхност и да нанася само толкова, колкото е необходимо.

Тази конструкция, както и фактът, че диаметрите на анилоксовия и намастиляващия цилиндър са същите както диаметрите на основните цилиндри в машината, обезпечават постоянната дебелина на мастиления слой (печатната плътност) по цялата печатна повърхност, както и отсъствието на дефектите, познати като “шаблониране”, възникващи при използване на апарати с традиционна конструкция. Поради тази причина при Anicolor апарата не се налага зонална регулировка на намастиляването. Единствената достъпна за машиниста регулировка е общото подаване на мастило.

Други разлики от обикновените намастиляващи апарати:

  • тъй като няма зони на намастиляване, плътността на мастилото е равномерна и не зависи от мотива на изображението, което се отпечатва;
  • късият мастилен апарат реагира незабавно на промените в настройките;
  • минимално количество макулатури;
  • равен тираж

 

Печат на стохастичен растер

 

Печатница Неопринт е специализирана в офсетов печат на стохастичен растер.

Основно предимство на стохастичния растер е, че не се виждат точките, които изграждат дадено изображение и по този начин се постига фотографско качество на изображението. Тъй като споменатият растер почти не се влияе от промените по печатната машина, се ограничават и грешките вследствие на човешка намеса в печатния процес.

Преди години ние бяхме първите, които въведоха стохастичния растер в производството си. В момента около 99% от продукцията ни се изработва по тази технология.

 


Растерен Анилоксов вал.
Два разнасящи вала за получаване на идеална емулсия от мастило и овлажняващ разтвор, както и за измиването на мастиления апарат.
Камерна ракелна система за запълване на растерния вал с мастило.